fbpx
c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
Image Alt

Trenutno berete

Zimska tekaška liga v Ljubljani

Pri KinVitalu smo se odločili, da malo popestrimo tole zimsko tekaško dogajanje. Prihaja Zimska tekaška liga v Ljubljani (ZTL v Ljubljani). To je na eni strani odlična priložnost za vse, ki vam manjkajo tekaška tekmovanja in že komaj čakate, da se lahko pomerite z drugimi sotekači. Na drugi strani pa je ZTL v Ljubljani primerna tudi za vse, ki niste tekmovalno naravnani. Za te pa je ZTL priložnost za nove izzive. Zaenkrat pride žal na vrsto samo prebivalci MOL, ko se sprostijo omejitve glede prehajanja občinskih meja pa vabljeni seveda tudi ostali.

KAJ: Zimska tekaška liga v Ljubljani
RAZDALJA: 4 discipline (Sprint, Vertikala, Spust, Trail)
KDAJ: 15. 12. 2020 do 15. 1. 2021
KAKO: preko tekaške aplikacije Strava

PRIJAVA

Kaj je Zimska tekaška liga (ZTL) v Ljubljani?

ZTL v Ljubljani je sklop 4-ih različnih disciplin (Sprint, Vertikala, Spust in Trail), v katerih se lahko preizkusite vsi tekači. Tako tisti, ki bi se le želeli preizkusiti v pripravljenih izzivih, kot tudi tisti, ki bi si zaželeli tekmovati proti sotekačem. Trase posameznih disciplin bodo objavljene na Stravi kot segmenti, opise posamezne trase pa najdete spodaj. Da se boste lažje znašli na trasah, spodaj najdete tudi GPX datoteke.

ZTL v Ljubljani bo potekala preko tekaške aplikacije Strava in preko samoporočanja rezultatov (za tekmovalno kategorijo). S sodelovanjem v tekmovalni kategoriji sodelujete v žrebanju za 1x Kinvital tekaško majico in 1x KinVItal tekaške nogavice.

Discipline

SPRINT (3,3 km I +25 m)

VERTIKALA (1,8 km I +363 m)

SPUST (4,4 km I -280 m)

TRAIL (5,0 km I 195 m)

Pravila

Pravila so v duhu korona časov. Vsak teče sam po trasah, ki so spodaj opisane in označene kot Strava segmenti. V živo trase seveda niso označene. Rezultate posameznih disciplin javljate sami na spodnji obrazec. Samoporočanje deluje na podlagi zaupanja, vseeno pa boste ob prijavi morali predložiti tudi dokaz iz Strave ali katere druge aplikacije.

Rezultate bomo vodili na FB in IG strani KinVital Running Academy. Izbiramo najhitrejšega v posamezni disciplini in pa tudi skupnega zmagovalca. Za absolutnega zmagovalca šteje seštevek časov na vseh 4-ih disciplinah skupaj.

Tek na posameznih disciplinah je brezplačen, za sodelovanje v točkovanju in žrebanju za nagrade pa sodelujete s prispevkom 5 EUR. S prispevkom tudi podprete naše delovanje in vam bomo zato zelo hvaležni. Navodila za plačilo prejmete v povratnem sporočilu ob prijavi.

Po korakih

  1. Prijava na Zimsko tekaško ligo (ZTL) v Ljubljani
  2. Poravnaš prijavnino 5 EUR (podatke dobiš ob prijavi)
  3. Odtečeš vse discipline
  4. Prijaviš rezultate posameznih disciplin
  5. Si v žrebu za KinVital majico in nogavice

Prijava na ZTL v Ljubljani:

PRIJAVA

Prijava rezultata

Opis disciplin

Sprint

ZTL v Ljubljani SPRINT

Sprint segment je narejen na PST odseku od Koseškega bajerja (začetek drevireda 88 lip) do Biotehniške fakultete (pri mostičku čez Glinščico). Odsek je dolg 3,3 km in ima zgolj 25 m vzpona, zato bo prava preizkušnja za šprinterje.

Vertikala

ZTL v Ljubljani VERTIKALA

Vertikala je postavljena na edino pravi veriklalo v Ljubljani. Po poti rekorda na Šmarno goro. Start trase je pri stopnicah in po najkrajši poti proti vrhu Šmarne gore. Cilje je na točki, kjer na Šmarno goro pripelje Partizanska pot. 1,8 km in 363 mterov vzpona.

Spust

ZTL v Ljubljani SPUST

Tako kot vzpon, bo nor tudi spust, a na drugem hribu. Iz Toškega Čela proti industrijski coni Pržan. Nezahteven spust, zato idealen za vse hitr tekače. 4, 4 kilometrai n 280 metrov spusta. To bo zabavno.

Trail

ZTL v Ljubljani TRAIL

Zadnja disiplina je trail. Kje drugje kot na Rožniku, kjer smo v Ljubljani že domači. To bo disciplina, ki bo zahtevala dobro načrtovanje, saj vas čaka 5 kilometrov in slabih 200 metrov vzpona. Start nad velikim travnikom v Tivoliju, nato pa čez mostičke do stare skakalnice, po grebenu do Mosteca, vzpon na Šišenski hrib in po trim stezi nazaj na izhodišče.  Dobro si poglejte pot oziroma si traso naložite na uro, da na razpotjih ne izgubljate časa.

PRIJAVA