fbpx
c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
Image Alt

Trenutno berete

TRAIL STEZICE – PO POTEH JULIAN ALPS TRAIL RUN

Velik del ekipe KinVital nastopa tudi v vlogi organizatorjev uspešne tekaške prireditve Julian Alps Trail Run. Leta 2019 se je premierno prireditev imenovala Kranjska Gora Trail Run, leta 2020 pa smo zaradi dodajanja novih razdalj in širše lokacije dogajanja na področju celotnih Julijskih Alp poimenovali temu primerno. Za leto 2020 smo prireditev morali odpovedati. Vseeno pa se lahko podate na naše stezice in si celo pritečete medaljo, ki jo prevzamete v TIC-u.

Uroš

Krajše tri od šestih razdalj se začnejo in končajo v Kranjski Gori. To so 10, 15 in 30 km. Daljše (65, 105 in 170 km) pa se začnejo v Žirovnici, Radovljici in Kobaridu. Vse tri pa imajo skupni cilj prav tako v Kranjski Gori. Spodaj najdete opis krajših treh, drugič pa opišem še daljše tri trase za avanture željne trail tekače.

Če se kakšen vikend nahajate v Kranjski Gori ali okolici ne zamudite priložnosti, da katero izmed tras odtečete in si pritečete medaljo. Za podrobna navodila in več infomacij kliknite TUKAJ.

Trupejevo poldne in greben proti Kranjski Gori.

10 km – FUNNY TRAIL

TEHNIČNA ZAHTEVNOST: lahka pot
PRIMERNOST: Za začetnike
RAZDALJA: 10 km
VZPON: 280 m
PREDVIDEN ČAS: 1-2 uri

KRATEK OPIS: Kranjska Gora – Jasna – Gozd Martuljek – Čičare – Kranjska Gora

Zakaj izbrati ravno to tekaško pot?

Enostaven, a zato nič manj atraktiven trail je namenjen tekačem, ki se s trail tekom šele spoznavate. Trasa je je v veliki večini širok kolovoz s pridihom pravih planinskih poti. Ostaja na obrobju Triglavskega narodnega parka, a pod budnim očesom mogočnega Špika v ozadju.

Opis poti

10 kilometrov s štartom v središču Kranjske Gore in začetkom po koritih reke Pišnice. Mimo jezera Jasna, kjer ne pozabite prečudovitega razgleda izkoristiti za najlepši selfie, se trasa počasi povzpne do najvišje točke in se skozi Tofov graben, ki je malce bolj tehnične narave, nadaljuje vse do Gozda Martuljka. Zadnji del je ravninski, a vas ves čas z leve opazujete čudovito alpsko kuliso s Špikom na čelu. Preprost teren, a zato nič manj atraktiven.

15 km – SPEED TRAIL

TEHNIČNA ZAHTEVNOST: lahka pot
PRIMERNOST: Za redne tekače
RAZDALJA: 16 km
VZPON: 510 m
PREDVIDEN ČAS: 3-4 ure

KRATEK OPIS: Kranjska Gora – Jasna – Gozd Martuljek – Srednji Vrh – Čičare – Kranjska Gora

Zakaj izbrati ravno to tekaško pot?

Prvi del trase je enak krajši različici, a na 15-kilometrski razdalji boste ta krog malce podaljšali. Vzpon na Srednji Vrh je naporen, a se res splača. Razgled je božanski.

Opis poti

Začetek poti je enak kot pri krajši trasi FunnyTrail. Iz Kranjske Gore, ob koritu Pišnice in mimo čudovitega jezera Jasna. Pot vas prav tako vodi skozi Tofov graben, a ko krajša trasa že zavije nazaj proti Kranjski Gori, vi zavijete desno proti Gozdu Martuljku, kjer trasa pod mostom prečka glavno cesto in se mimo spodnjega Jermanovega slapu vzpne na Srednji vrh. Tukaj se odpre prečudovit razgled na Julijske Alpe, ki vas spremlja vse do Kranjske Gore, ko se po delu Alpe Adria Traila vračate proti cilju.

30 km – SKY RACE

TEHNIČNA ZAHTEVNOST: srednje zahteven teren
PRIMERNOST: Za redne in izkušene tekače
RAZDALJA: 33 km
VZPON: 1520 m
PREDVIDEN ČAS: 5-8 ur

KRATEK OPIS: Kranjska Gora – Jasna – Gozd Martuljek – Srednji Vrh – Trupejevo poldne – Blekova planina – Kranjska Gora

Zakaj izbrati ravno to tekaško pot?

Pravi trail, ki vas pelje globoko v alpsko hribovje. Začetek v slikoviti Kranjski Gori in nadaljevanje proti okoliškim vrhovom na karavanški strani. Ves trud je poplačan s prečudovitimi razgledi na vrhu in zabavnim spustom v dolino. Trasa vsebuje hitre in široke dele, a tudi tehnično zahtevne tekaške odseke po gorskih poteh.

Opis poti

Začetek iz samega središča Kranjske Gore in naravnost v korito Pišnice, ki vodi do prekrasnega jezera Jasna. Malo višje je razgled še lepši, nato pa vas lep trail vodi skozi Tofov graben do Gozda Martuljka. Tu glavno cesto prečkate pod mostom in se mimo spodnjega Jermanovega slapu vzpnete do Srednjega vrha, kjer se odpre prečudovit razgled na Kranjsko Goro z Julijskimi Alpami v ozadju. Ko 15-kilometrska razdalja zavije nazaj proti cilju, se za vas začne skoraj 10 kilometrov vzpona do najvišje točke na Trupejevo poldne. Naporen vzpon, a razgledi na vrhu odtehtajo ves trud. Trasa se nato vije po slemenu Karavank, čisto na meji med Avstrijo in Slovenijo vse do Blekove planine, kjer vas čaka vratolomen spust do Kranjske Gore, kjer vas čaka veličasten sprejem v cilju.