fbpx
c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
Image Alt

Trenutno berete

TRAIL STEZICE – JATrail ZA ULTRAŠE


Prejšnjič sem vam v sklopu Juian Alps Trail Run tras predstavil krajše tri. Danes pridete na vrsto ultraši. JATrail je bil za leto 2020 prestavljen na naslednje leto, a smo za vas pripravili prav posebno avanturo – self guided tours. V sklopu tega projekta se lahko kljub odpovedi dgodka podate na trase in uživate v stezicah. Trase pa lahko preko aplikacije VIRTUAL JAT pretečete kjerkoli in kadarkoli. Za uspešno izvedbo pa prejmete medaljo in majico.

Uroš

Krajše tri od šestih razdalj se začnejo in končajo v Kranjski Gori. To so 10, 15 in 30 km. Daljše (65, 105 in 170 km) pa se začnejo v Žirovnici, Radovljici in Kobaridu. Vse tri pa imajo skupni cilj prav tako v Kranjski Gori. Krajše tri sem opisal zadnjič, tokrat so na vrsti ultra razdalje.

Če se kakšen vikend nahajate v Kranjski Gori ali okolici ne zamudite priložnosti, da katero izmed tras odtečete in si pritečete medaljo. Za podrobna navodila in več infomacij kliknite TUKAJ.

Na grebenu proti Golici.

65 km – SKY TRAIL

TEHNIČNA ZAHTEVNOST: delno zahtevna pot
PRIMERNOST: Za izkušene
RAZDALJA: 65 km
VZPON: 3420 m
PREDVIDEN ČAS: 10-15 ur

KRATEK OPIS: Žirovnica – Stol – Golica – Dovje – Gozd Martuljek – Srednji Vrh – Kranjska Gora

Zakaj izbrati ravno to tekaško pot?

Štart v Žirovnici, zibelki kulture na slovenskem, trasa pa nas potem pelje preko razglednih vrhov ob Zgornjesavski dolini in do cilja v Kranjski Gori. Vmes ne manjka atraktivnih razgledov na Julijske Alpe ter tudi na avstrijske vršace in doline na drugi strani meje.

Opis poti

Začetek v Žirovnici, in ko se malce povzpnete, se vam odpre prečudovit pogled proti Blejskem jezeru, edinstven otok s cerkvico na sredini. Začetek vas popelje skozi vas in dolino Završnice, od koder že vidite vaš najvišji cilj na severu – 2236 metrov visoki Stol. Pot ne bo lahka, a razgledi na vrhu odtehtajo ves trud. Naj se vam ne mudi naprej in se raje ozrite na bližnje Julijske Alpe.

Iz Stola pot nadaljujete po grebenu vse do Golice in Dovške babe, od koder se spustite proti slikoviti Mojstrani. Nekaj ravnine, nato pa še vzpon mimo Jermanovega slapu do Srednjega vrha in spust po delu Alpe-Adria traila do Kranjske Gore.

100 km – ULTRA SKY TRAIL

TEHNIČNA ZAHTEVNOST: delno zahtevna pot
PRIMERNOST: Za izkušene tekače
RAZDALJA: 104 km
VZPON: 5090 m
PREDVIDEN ČAS: 15-25 ur

KRATEK OPIS: Radovljica – Babji zob – Bled – Žirovnica – Stol – Golica – Dovje – Gozd Martuljek – Srednji Vrh – Trupejevo poldne Čičare – Kranjska Gora

Zakaj izbrati ravno to tekaško pot?

Poteka skozi čudovito pokrajino po obrobju Julijskih Alp in njihovi okolici. Začne se v Radovljici in vas nato preko Jelovice (Talež, Babji zob) pripelje do Bleda.

Opis poti

Nato se nadaljuje v smeri Žirovnice, ki je tik pod vršaci Karavank. Tam se začne vzpon na Stol, z 2236 m najvišjo točko dogodka Julian Alps Trail Run. Med vzponom se lahko še enkrat ozrete na že premagano pot in Blejsko jezero v daljavi. Ob prihodu na vrh pa le ne pozabite še malce pogledati naokoli, saj se odprejo zares čudoviti pogledi na Julijske Alpe.

Pot vas bo nato po razglednem grebenu Karavank peljala v smeri Golice in Dovške Babe. Tam pa vas čaka spust neposredno do Mojstrane. Potem sledi krajši in bolj raven odsek, vendar še niste zaključili z vzponi.

Sledi ponovni vzpon, ki se začne v kraju Gozd Martuljek, in vas mimo slapu Jerman pripelje do Srednjega vrha ter naprej proti grebenu Karavank. V tem odseku, ki je dolg dobrih 10 km, vas čaka tudi še dobrih 1000 m vzpona. V pomoč bo zopet čudovita pokrajina Karavank z razgledi na Julijske Alpe in tudi sosednjo Avstrijo.

Za konec sledi le še spust mimo Blekove planine in potem počasi navzdol proti ciljni črti v Kranjski Gori.

170 km – ULTRA TRAIL JULIAN ALPS

TEHNIČNA ZAHTEVNOST: Zahteven teren
PRIMERNOST: Za izkušene
RAZDALJA: 177 km
VZPON: 8005 m
PREDVIDEN ČAS: 30-40 ur

KRATEK OPIS: Kobarid – planina Kuhinja – Tolmin – planina Razor – Soriška planina – Ratitovec – Babji zob – Bled – Žirovnica – Stol – Golica – Dovje – Gozd Martuljek – Srednji Vrh – Kranjska Gora

Zakaj izbrati ravno to tekaško pot?

Kraljevska razdalja, ki vas popelje okoli Julijskih Alp, je pravi izziv za vse ljubitelje ultra trailov. 

Opis poti

Začnemo v Kobaridu, v zgodovinsko pestrem mestu v idilični dolini Soče. Najprej nas pot pelje v smeri Tolmina, kjer se kmalu začne malce bolj razgiban svet, saj nas pod vrhovi Julijskih Alp pot vodi nad Podbrdom, pod Črno prstjo do Soriške planine.

V tem delu se nam ves čas na levi strani v svoji veličini kaže naša najvišja gora Triglav in ostali visokogorski svet Julijskih Alp. Pot se nato nadaljuje po grebenu v smeri Ratitovca, od koder se spustimo na Jelovico in nadaljujemo v smeri Babjega zoba. Tukaj se združi pot s 100 km traso in nas potem pelje v smeri Bleda.

Nato se nadaljuje v smeri Žirovnice, ki je tik pod vršaci Karavank. Tam se začne vzpon na Stol, z 2236 m najvišjo točko dogodka Julian Alps Trail Run. Med vzponom se lahko še enkrat ozrete na že premagano pot in Blejsko jezero v daljavi. Ob prihodu na vrh pa le ne pozabite še malce pogledati naokoli, saj se odprejo zares čudoviti pogledi na Julijske Alpe.

Pot vas bo nato po razglednem grebenu Karavank peljala v smeri Golice in Dovške Babe. Tam pa vas čaka spust direktno v dolino do Mojstrane. Potem sledi krajši bolj raven odsek, vendar še niste zaključili z vzponi.

Sledi ponovni vzpon, ki se začne v kraju Gozd Martuljek in vas mimo slapu Jerman pripelje do Srednjega vrha. Od tam pa vas čaka le še umirjen spust proti ciljni črti v Kranjski Gori.