fbpx
c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
 • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
 • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
Image Alt

Trenutno berete

Julian Alps Virtual Run I KinVital RA TEST

Čeprav se tekači še vedno nismo sprijaznili z le redkimi tekmami v letu 2020, se moramo na to navaditi. Če seveda želimo v teku še naprej uživati. Tekem v Sloveniji ni (oziroma so le redke), o tujini smo letos enostavno nehali razmišljati, vseeno pa so tukaj različni virtualni izzivi. Hočeš nočeš, tukaj so. Čeprav so te še daleč od pravega trail vzdušja, so trenutno najboljše kar imamo. In danes vam v testu predstavim Julian Alps Virtual Run – aplikacijo, ki je nadomestila realni JATrail v Kranjski Gori.

Uroš

Julian Alps Virtual Run je aplikacija, s katero lahko pretečete 7 JATrail tras kjerkoli na svetu in to kadarkoli.

Kako Julian Alps Virtual Run poteka?

 1. Obišči spletno mesto virtual.trailrun.si
  Aplikacija se nahaja na spletni strani in do nje lahko dostopate preko računalnika, tablice ali telefona. Dostopaš lahko tudi iz domače strani Julian Alps Trail Run.
 2. Prijavi se preko AVABOOKSPORT prijavnega sistema
  Prijava poteka preko prijavnega sistema, ki ga tisti, ki ste se prijavili na JATrail že dobro poznate. Prijava poteka popolnoma na enak način, kot bi se prijavljani na pravo tekmo. Prijavnina znaša 30 EUR in vsebuje uporabo aplikacije ter medaljo in majico, ki jo dobite na dom po pošti.
 3. Registriraj se
  Ko se prijaviš in plačaš prijavnino, dobiš na mail KODO, ki jo potrebuješ za registracijo v aplikacijo. In to je to! Sedaj si prijavljen in lahko začneš z izzivi.

V aplikaciji imaš čisto na vrhu na izbiro 7 JATrail tras (10, 15, 30, 65, 100, 170 in 240 km). Čisto realne trase, ki te peljejo po Kranjski Gori in okolici. Izbereš si svojo, obuješ tekaške copate in se podaš na stezice kjerkoli. Opise tras najdeš na našem blogu (10, 15, 30 km in 65, 100 in 170 km)

Ko prideš s teka, lahko aplikacijo sinhroniziraš s Stravo (če jo uporabljaš) in se ti tek avtomatsko prenese na aplikacijo Ti moraš samo izbrati, kateri tek iz Strave bi rad prenesel. Ko tek preneseš, lahko na zemljevidu opaziš, da te aplikacija premakne za pretečeno razdaljo. Če ne uporabljaš Strave in podobnih aplikacij, lahko tek preneseš ročno. Enostavno vpišeš kilometre in višino. Na tak način virtualno potuješ po ozbrani trasi in na zemljevidu spremljaš svoj napredek.

Ko premagaš izbrano razdaljo in tudi višino, aplikacija to zazna in na dom prejmeš lepo medaljo in majico. Vsak izziv lahko potem tudi ponoviš.

Tekmovanje in predvsem motivacija

Z uporabo aplikacije lahko tudi tekmuješ, saj je na dnu tudi lestvica, ki razvršča najhitrejše tekače. Predvsem pa je aplikacija namenjena motivaciji in povezovanju tekačev iz celega sveta. Posamezno traso namreč ne rabiš premagati na enkrat in v celoti, ampak jo lahko premagaš po delih. Tako lahko tudi popoln začetnik premaga 240 kilometrov okoli Julijskih Alps. Vsak teden 15 kilometrov in v štirih mesecih je trasa pod streho. Dobra motivacija in vzpodbuda za vse tekače.

Več v videu …

Julian Alps Virtual Run I KinVital RA TEST