fbpx
c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
Image Alt

Trenutno berete

Tekaška sezona 2022 – tekaški dogodki, ki jih ne smeš izpustiti

Piše: Uroš

Sončni žarki in spomladanske temperature v teh dneh počasi prebujajo tudi najbolj zaspane in zmrznjene tekače. Najcenejši roki prijav se približujejo koncu, najbolj obljudene tekme pa počasi zasedajo celo zadnja mesta na tekaških dogodkih. Zato je zadnji čas, da si organiziraš in označiš najpomembnejše tekaške dogodke v letu 2022. Že takoj na začetku moram poudariti, da je izbor izključno subjektivne narave. Ste pa vabljeni, da v komentarjih dodate oziroma izdelate svoj seznam tekem za 2022. Pa začnimo.

Julian Alps Trail Run by UTMB – del svetone serije UTMB world series

Kot prvo moram seveda izpostaviti Julian Alps Trail Run, ki je iz prvenca leta 2019 zrastel in pristal na seznamu svetovne serije UTMB World Tour. Na seznamu 30ih največjih trail tekem na svetu. Če se nameravate nekdaj udeležiti slovitega UTMB-ja v Chamonixu, je to odlična priložnost, da na domačem terenu naberete potrebne točke in pa tudi »running stones«, kamni ki lahko precej popravijo in izboljšajo vaše možnosti za nastop na slovitem ultra trailu. Hkrati to pomeni še več mendarodne udeležbe in nastope vrhunskih trail tekačev, med katerimi se gotovo najde kakšen vaš vzornik. Vsekakor dovolj razlogov, da se dogodka udeležite kot tekač ali navijač. Še bližje dogajanju pa ste lahko kot prostovoljec.

Julian Alps Trail Run by UTMB. FOTO: Peter Koren

Ultra Trail Vipava Valley – ultra trail tekma dolgo tradicijo

Že tradicionalno maja odpira trail tekaško sezono Vipavska klasika. Ultra trail z zdaj že dolgo tradicijo in veliko izkušnjami v dolgih razdaljah. Tako ni bojazni, da bi šlo kaj narobe. Začnite trenirati in preizkusite stezice Vipavske doline. Najde se razdalja za vskakogar. Za najbolj vztrajne sto milj z vzponom na Nanos v sklepnem delu teka, pa tudi pohod za tiste, ki se radi predajate drugim užitkom.  

Nad Vipavsko dolino.

Kočevsko Outdoor Festival – novinec leta

Kočevsko Outdoor Festival je nastal v zimskih mesecih. Organiziramo ga izkušena ekipa, ki ima za sabo številne izvedbe Julian Alps Trail Run, UTVV, SOF in številne ostale tekaške projekte. Kočevsko je najprej navdušilo nas same in takoj smo vedeli, da je to destinacija primerna za raziskovanje v tekaškem koraku. Vzor najdaljše 60 kilometrske preizkušnje je tradicionalni pohod po medvedovih stopinjah. Kočevski gozdovi so mogočni, skrivajo številne skrivnosti in pustili vas bodo odprtih ust. Celotno dogajanje je postavljeno ob Kočevsko jezero, kjer se bomo po teku lahko vsi skupaj tudi osvežili. Kar hitro si označi prvi junijski vikend za obisk Kočevja.

Kočevsko jezero.

Soča Outdoor Festival – uvod v poletje

Še večjo osvežitev nudi Tolminka ob prečkanju ciljne črte. Je pa zato vzdušje na Soča Outdoor Festivalu vedno prijazno in toplo. KinVital tekači že vrsto let zahajamo na sotočje reke Soče in Tolminke, kjer nekako sklenemo prvo polovico tekaške sezone preden se odpravimo na zaslužen dopust. Prvi julijski vikend je rezerviran za SOF.

KinVital na SOF-u

Ultra X Championships – etapna poslastica

Tu pa je še ena poslastica letošnjega leta. V Slovenijo prihaja Ultra X z zvenečimi imeni ultra trailov. Gre za etapno preizkušnjo, kjer tekači v 5ih etapah naredijo 250 kilometrov in preko 10000 metrov vzpona. Dogajanje je postavljeno v Vipavsko dolino, dolino reke Soče in Julijskih Alp. Zagotovo poslastica, ki se jo splača spremljati.

Kot omenjeno na začetku je to zgolj moj osebni izbor. Naša Slovenija ponuja številne stezice in lepe ulice, ki ker vabijo da se dogodkov udeležite s svojo energijo te dogodke tudi soustvarjate. Tudi sam za letos še izbiram eno vsaj 100 kilemetrov dolgo domačo tekmo. A izbire je res veliko … tu so še Podbrdo Trail Running Festival, K24, Obala trail, HG trail Idrija … Upam, da vam ta izbor mogoče olajša izbiro.