fbpx
c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
Image Alt

Trenutno berete

Uspešne zgodbe – Danijel Jovanović

Piše: Uroš

Teči in trenirati po tekaškem programu je velika razlika. Teči greš kadar se ti zaljubi. Včasih se ti ne ljubi in greš vseeno, včasih pa tudi ne in raje obsediš ob Netflixu. Trenirati po tekaškem programu pa pomeni, da narediš tiste intervale, četudi zunaj dežuje, se ti ne da, in imaš jutri zvečer žurko. Velika razlika.

Z večino tekačev delam kampanjsko. Ne v slabem smislu. Tekač ima željo se pripraviti na prvo 100ko, na prvi maraton ali izboljšati rezultat na polmaratonu. Gleda na izkušnje tekača potem določiva koliko časa za kaj takega potrebujeva in kako bi to izgledalo. Za nekega tekača in določen cilj je dovolj samo 2 meseca, z Danijelom sva delal recimo 18 mesecev.

Začelo se je s tem …

Tako se je začelo.

“Sem Danijel, ukvarjam se s tekom. Rad bi dosegel boljše rezultate.” Ker je v živo lažje, sva se dogovorila za sestanek v naših KinVital prostorih v Ljubljani. Skozi pogovor sva šla malce skozi njegovo aktivno zgodovino, koliko je kaj tekel, kako dolgo se že ukvarja s tekom … Ne želim namreč vsiljevati vsakemu tekaču svojega načina treninga, ampak ga prilagoditi njegovim dnevnim obveznostim, služi, družini … Ne želim, da tek postane vaša prioriteta številka ena v življenju. Jaz osebno veliko tečem, delam tudi profesionalno na tem podrožju kot trener in kineziolog, a še vedno poskrbim, da je številka ena moja punca Polona. Seveda pride tudi obdobje, ko več časa posvetim teku in tekmi na katero se pripravljam ali jo organizairam. In s tem mislim na kampanjsko. Določiti obdobje, ki bo potrebno, da se tekač pripravi na izbrani izziv.

Začela sva na začetku. Tam, kjer je bil Danijel. In glede na njegov tedenski trening ritual organizirala tudi tekaške treninge. Ker tudi Danijel dela kot trener in veliko časa preživi v telovadnici, ga k vadbi moči nisem rabil posebej siliti, saj je bil na tem področju že sam dovolj discipliniran. Tekaške treninge pa sva predvsem zapakirala v raznovrstnost. Večina tekačev ima težavo z monotonostjo treningov. Ali so na eni strani to samo počasni treningi, ali pa še pogosteje na drugi strani samo relativno hitri treningi po vedno isti trasi. Odličen recept za poškodbe in nenapredek. Več o treningu si lahko preberete TUKAJ.

Počasi, a vztrajno sva prišla od tega …

Junij 2020

… do tega.

Junij 2021

V tem letu in pol je Danijel odtekel Julian Alps Trail Run, Ultra Trail Vipava Valley, Tek treh vrhov in še kakšno tekmo. Iz tedenskih 30 kilometrov sva prišla do udeležbe na ultramaratonu 50 km. V tem času se je Danijel veliko naučil o sestavljanju treningov in sva se dogovorila, da naprej trenira sam, jaz pa sem mu na voljo za pomoč pri dilemah, s katerimi se bo srečeval v nadaljevanju.

Imaš v naslednjem letu nagledan kakšen cilj in rabiš pomoč pri treningih? Pošlji sporočilo na uros.kozar@kinvital.si ali izpolni KONTAKTNI OBRAZEC.