fbpx
c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
  • Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.
Image Alt

Trenutno berete

Tehnika teka – nezlomljivi

Tehnika teka je še vedno zelo pereča tema. Ali obtaja pravilna tehnika teka in ali je res tako pomembna? Kakšna sploh je pravilna tehnika teka?

PIŠE: Uroš

Serija Nezlomljivi je namenjena vsem vam, da vam skozi nekatere najbolj pogoste primere prikažemo, kako lahko tudi sami postanete Nezlomljivi.

Gre za KinVitalovo spletno serijo, ki se bo dotikala različnih pogostih poškodb, aktualnih tem, kroničnih bolečin in vas bo z izbranimi nasveti peljala predvsem v ustrezno preventivo (prehab). Kajti ravno to je odlika Nezlomljivih.

Serija Nezlomljivi.

V prvem delu Uroš in Luka govoriva o pronaciji. Od kje je prišla, kako je postala glavni krivec za vse tekaške poškodbe, in vse do tega, kako je pronacija našla svoje mesto v teku. Vsaka pronacija ni enaka in vseh pronatorjev ne gre metati v isti koš. In pa seveda kaj sploh pronacija je? In kaj je supinacija?

Drugi del pa je namenjen tehniki teka. Idealen tekaški korak? Je pravilno pristati na sprednji del ali na peto? Idealen tekaški korak sploh obstaja? Tehnika teka je zelo kompleksna in delitev tekačev zgolj na podlagi točke pristanka je napaka.

Zadnji del pa je namenjen praktičnim vajam. Prikaz tistih, ki so primerne za pronatorje in tiste, ki so primerne za supinatorje.

Več pa v spodnjem posnetku …

Če imate kakšen predlog glede tematike, ki se vam zdi aktualna in bi radi videli, da jo predelamo, nam pošljite predloge na info@kinvital.si.